— Beeldcommunicatie

Vragen & Antwoorden

Als je bij mij komt gaan we samen onderzoeken waar je tegenaan loopt. Jij staat centraal en onze vertrouwensband is in het proces erg belangrijk. Ik neem de tijd om naar je te luisteren. Je moet je bij mij je op je gemak gaan voelen. Als je gekwetst of teleurgesteld bent geweest in contact met anderen nemen we de tijd en bouwen we het vertrouwen in een rustig tempo op. De basis van vertrouwen oftewel of er een klik is, is belangrijk. Daarom is er altijd een kennismakingsgesprek. Daarna kun je besluiten of je je wilt aanmelden voor BeeldCommunicatie.

 

Bij non-verbale therapie ben je niet gericht op denken, praten en verklaren.Het werken met beeld helpt je als je het moeilijk vindt om gevoelens toe te laten en erover te praten. Het kan gemakkelijker zijn om non-verbaal te werken. Misschien ben je gericht op het zoeken naar cognitieve oplossingen voor de moeilijkheden die je ervaart. Door te werken met beeld voorkom je dat. Het helpt om op een nieuwe manier naar je belemmeringen, je problemen, verdriet te kijken. Ik kijk samen met jou naar de beelden die je neerzet en waardoor jij je verhaal kunt vertellen. We zullen van te voren niet precies weten waar je op uit zult komen, maar ik zal je in dit proces ondersteunen. Ik heb de deskundigheid om samen met jou deze beelden te onderzoeken. Door nieuwe inzichten zul je ook nieuwe manieren vinden om verder te gaan.

 

Op deze manier werken betekent natuurlijk niet dat er helemaal niet gepraat wordt. Tijdens de intake zul je uiteraard vertellen wat je als probleem ervaart, wat je huidige situatie is en wat je in de toekomst zou willen als gewenst situatie. We maken dan ook een behandelingsplan zodat de doelen, die je door het inzetten van de therapie wilt bereiken helder zijn. Maar tijdens het therapieproces zul je ontdekken dat gevoelens verwarrend of complex kunnen zijn. Daarom ben ik er niet zo op gericht om je steeds te vragen hoe je je voelt.

 

Vreugde, opgetogenheid of blijheid noemen we positieve gevoelens. De zogenoemde negatieve gevoelens zoals boosheid, frustratie, teleurstelling en onrust zijn net zo goed onderdeel van het leven. Meestal worden de “negatieve” gevoelens weggestopt alsof ze er dan niet meer zijn en geen invloed kunnen uitoefenen op ons leven. Tijdens de therapie mogen ook vervelende, ongemakkelijke gevoelens getoond worden. Je mag ze toelaten in plaats van je aan te passen en je gevoelens te verbergen.

 

Door de therapie wordt je je steeds meer bewust wie je bent en wilt zijn. Dit heeft te maken met je talenten, je mogelijkheden, je kracht en je kwetsbaarheid. Wie je bent en wie je wilt zijn is lang niet altijd gemakkelijk. Veranderen vraagt moed, maar is mogelijk als je het graag wilt. Het is waardevol om oude patronen te doorbreken en ruimte te maken voor nieuw gedrag. In mijn werk als therapeut vind ik het belangrijk dat jij tot je recht komt als individu met jouw talenten. En als er leed is in je leven dat je de kracht hebt dat te kunnen dragen. Tijdens de therapie maak je nieuwe stappen en krijg je steeds meer goede moed en energie. Nieuwe inzichten over jezelf en andere manieren om te reageren in jouw werk- privé situatie of op mensen in je omgeving. Dat zal ervoor zorgen dat je meer de dingen gaat doen die je graag wilt doen. Vernieuwde energie om je leven zo vorm te geven dat het past bij jou.

 

Om te starten met de therapie ben ik niet gericht op diagnoses. Samen gaan we ontdekken hoe jij in het leven staat, wat je karakter en temperament is. Je zult ontdekken welke niet-helpende reactiepatronen je hebt ontwikkeld. Als het relevant is help ik je door meer informatie te geven. Dit wordt psycho-educatie genoemd en kan gaan over diverse onderwerpen. Zoals : hoogbegaafdheid, concentratieproblemen, slaapproblemen, stress, angst, paniek, hoog sensitiviteit, ontwikkeling van je brein of de taken die horen bij jouw levensfase.

 

Staat je vraag er niet bij ? Stel je vraag en je krijgt binnen twee werkdagen antwoord.