The Artist’s Way

Creëren is een uitdaging. Hoe doen kunstenaars dat? Kunstenaars ervaren de wereld als een groot onvoorspelbaar speelterrein waar je nieuwe avonturen kunt beleven en jezelf kunt verrijken.

Met The Artist’s Way benader je het creatieve proces met een mindset van groei

Met een groei mindset wordt je creativiteit een uitnodiging om op avontuur te gaan en om nieuwe stukjes van de puzzel te vinden en jezelf verder te ontwikkelen. Steeds ontdekken betekent meer mogelijkheden tot groei. Het creatieve proces richt zich op ontwikkeling van jezelf en het uitbreiden van kennis en techniek.

  • Welke gedachten heb jij?
  • Welke gevoelens ervaar je?
  • Hoe beïnvloed dit je gedrag?

Een vaste mindset belemmert je in je creatieve proces

In een vaste mindset ligt de focus vooral op jezelf bewijzen. Je bent perfectionistisch en stelt hoge eisen aan jezelf. Daardoor zit je vast en heb je een negatief gevoel. Je bent je oude dromen kwijt, waardoor je niet doet wat je graag zou willen. Je hebt geen zin meer om dingen te  ondernemen en je  presteert onder je niveau, waardoor taken energie slurpen. Zo kom je in een Burn- of Bore-out. Je vraagt je af hoe je dit kunt veranderen en weer meer speelsheid, energie en creativiteit in je leven kunt brengen. Je verlangt naar meer diepgang in je creatieve proces.

Creatiever worden en meer energie krijgen

The Artist’s Way richt zich op het weghalen van obstakels en het verbeteren van wat je creëert. Door een groei mindset en de overtuiging dat je ontwikkeling niet stil staat, geloof je  dat je talenten niet vastliggen maar dat er flexibiliteit in zit. Door The Artist’s Way ga je herkennen in welke mindset je nu zit en hoe je meer grip krijgt op hoe je bezig bent.

De helende werking van creativiteit

Creativiteit helpt om weer in verbinding te komen met jezelf. Het helpt om je te uiten. Zo kom je gemakkelijker bij diepere lagen van jezelf en ontdek je nieuwe, niet eerder bedachte oplossingen. Het effect is persoonlijke groei. Je krijgt een andere manier van denken en daardoor kun je loskomen van vaste denkpatronen.

Stress vermindert als je creatief bezig bent. Met je handen werken en ergens aandacht aan geven werkt ontspannend. Moeilijke dingen worden hierdoor beter hanteerbaar.

Als je creatief bezig bent wordt je vindingrijkheid gestimuleerd. Ga aan de slag met tekenen, verven, kleien, of schrijven. Dan zul je merken dat er vragen opkomen zoals: Wat gebeurt er? Wat doet dit met me? Wat vind ik ervan? Hoe wil ik daarop reageren?

Door creatief bezig te zijn komt jouw eigenheid naar voren. Daardoor neemt je zelfvertrouwen toe en ga je plezier beleven.

Wil je ook meer creativiteit in je leven?

Het boek The Artist’s Way helpt. Je ontdekt hoe je een werkbare strategie neerzet om volop aandacht aan je creativiteit te geven.

Hoe werkt het?

The Artist’s Way richt zich  op blokkades die je creativiteit in de weg staan. Je ontdekt belemmeringen en die ruim je op. Je vult je met positieve gevoelens, verwondering en verassing.

Elke web meeting heeft een ander thema. De opdrachten zijn facultatief, maar waardevol als je tips in praktijk wilt brengen. Met de opdrachten ga je het onderwerp visualiseren. Je gaat dus creatief aan de slag.

Is dit geschikt voor mij?

The Artist’s Way is geschikt voor iedereen die negatieve gevoelens wil ombuigen in positieve energie en creativiteit.

Je wilt

  • positieve gevoelens ontwikkelen
  • dromen realiseren
  • nieuwe dingen ondernemen
  • op niveau presteren 
  • herstel van Burn- of Bore-out
  • plezier in het leven.

Wat komt er aan bod:

Tijdens een web meeting wordt er een onderwerp uitgelicht. We starten met een introductie en uitleg over de basisprincipes van het boek. Na de Introductie: Basisprincipes van The Artist’s Way volgen we de hoofdstukken van het boek.

Door mee te doen aan deze web meetings ga je werken aan je creativiteit. Je schrijft “ochtendpagina’s” en plant regelmatig “kunstenaarsafspraakjes”. Dat levert je ruimte voor nieuwe inzichten op.

Julia Cameron legt uit:

https://juliacameronlive.com/basic-tools/morning-pages

https://juliacameronlive.com/basic-tools/artists-dates/

Bij het realiseren van je plannen ondersteun ik je zodat je leert wat nodig is om tot actie te komen. Door een dagboek, het inplannen van tijd voor jezelf en je creatieve uitingen krijg je inzicht in belemmeringen en ga je patronen veranderen.

Wie organiseert deze web meetings?

Tijdens mijn zoektocht naar een waardevolle methode om creatieve uitingsvormen te stimuleren kwam ik het boek The Artist’s Way van Julia Cameron tegen. Deze methode sprak me aan door de praktische handreikingen en de thema’s die aan bod komen.

Als therapeut werk ik met beeld en ervaar ik steeds de kracht van beeld is en de werking ervan op gevoelens. Emoties en ervaringen zijn soms moeilijk onder woorden te brengen. Vooral als je je beter uit door beelden sluit The Artist’s Way goed aan.

Hoeveel tijd kost het me?

Het gaat om 12 web meetings van 1 uur. De data van de web meetings zijn 1 keer per week en zullen in overleg worden bepaald.

Per web meeting betaal je  € 35,00

Het boek The Artist’s Way door Julia Cameron schaf jezelf aan.

Auteur: J. Cameron Julia Cameron. ISBN:  9789400512696

De eerste web meeting “Introductie van de Basisprincipes van The Artist’s Way” krijg je gratis.

via mail: henriette@beeldinzetten.nl of telefonisch: 06 12851632

Vind je het een stimulans om interactie te hebben in je creatieve proces?

Wil je met anderen aan de slag met The Artist’s Way?

Neem dan contact met me op.

Er is ook de mogelijkheid om een individueel traject te doen.

The Artists’s Way: je ontwikkelt vertrouwen en plezier.