Wil je meer kennis over een Bore-Out?

Om de vicieuze cirkel waar je in zit te kunnen doorbreken?

Ben je moe en lusteloos? En op zoek naar mogelijkheden om weer zin in je leven te krijgen.

Bore- Out.
Wat is een Bore-Out?
Door te weinig uitdaging, onvoldoende verantwoordelijkheid of een niet (meer) passende functie kun je in een Bore- out terecht komen en verslechterd je gezondheid. Ook neemt de voldoening in je werk af. Je ontwikkelt verschillende manieren om je werkdag door te komen. Met deze strategieën wil je verbergen dat je weinig te doen hebt.
In het boek  “Bore-out als verveling je werk wordt” verwijzen de schrijvers Philip Rothlin en Peter R.Werder  naar een onderzoek  dat heeft uitgewezen dat ongeveer 15% van personeel aan chronische verveling en demotivatie lijdt.

.

Je verandert als je in een Bore-Out terecht komt.
Rita is gespannen als zij aangeeft dat zij er niks meer aan vindt. Na het gymnasium heeft ze gestudeerd aan de Universiteit. Op dit moment werkt ze fulltime in de recruitment. “In het begin was alles nieuw, spannend en leerde ik veel. Eigenlijk is dit werk nu onder mijn niveau.  Ik denk elke dag: nog even volhouden, er komt vast verandering.
Ik schaam me en durf er met niemand over te praten. Als je aangeeft dat je je vervéélt, word je niet serieus genomen. Ik merk steeds vaker dat ik me niet lang kan concentreren. Werk hoeft van mij niet alleen maar leuk te zijn, maar ik voel me nu erg onproductief en ik baal”

Marion heeft een administratieve functie en verteld : “Ik zit al maanden niets te doen op m’n werk. We hadden het een tijd gewoon leuk druk, toen kon ik mezelf wel een hele dag aan het werk houden. Maar tegenwoordig ben ik om 12 uur al klaar met m’n werk en zit ik tot half 5 niets meer te doen. Ik kom thuis en heb dan geen energie meer .”

Misschien had je een fijne baan toen je net op de arbeidsmarkt kwam, maar heb je nu meer levenswijsheid en ervaring opgedaan.

Je kunt geleidelijk aan in een Bore-Out terecht komen.
Je kunt last hebben van de volgende klachten:

  • weinig energie
  • je zit minder lekker in je vel
  • je voelt je down
  • verveling                                                      
  • inactiviteit
  • angst
  • schaamte
  • je zit vast voor je gevoel
  • je stagneert in je persoonlijke ontwikkeling.

Wat als je zelf aan de slag kunt gaan om de vicieuze cirkel waar je in zit te doorbreken.
Jij bent aan zet! Je hebt al een start gemaakt door te lezen over een Bore-Out.
Na het lezen van deze informatie over een Bore-Out, wil je er misschien nog eens over doorpraten.
Dat kan. Je kunt me bellen of mailen.

Hartelijke groet
Henriëtte